Årets bolagsjurist

Årets Bolagsjurist, Årets Uppdrag, Årets Stjärnskott 2024

För elfte året i rad delar Sveriges Bolagsjurister tillsammans med Advokatfirman Vinge och Affärsvärlden ut priset Årets Bolagsjurist. Syftet med priset är att lyfta fram bolagsjuristens roll och uppmärksamma hur bolagsjurister gör skillnad i affärsverksamheten. Förutom huvudkategorin – Årets Bolagsjurist – utses även Årets Uppdrag och Årets Stjärnskott. Årets vinnare utses i samband med Sveriges Bolagsjuristers Vårmöte 2024.

  • Årets Bolagsjurist ska vara en person som är verksam som bolagsjurist och som under föregående år visat sig särskilt framstående och skapat betydande mervärde för företaget/organisationen genom att ha bidragit till dess utveckling och framgångar.
  • Pristagaren av Årets Uppdrag ska vara en bolagsjurist som under föregående år aktivt medverkat vid ett uppdrag som stuckit ut ur mängden och varit särskilt viktigt sett till storlek, utmaning och/eller värdeskapande för företaget. Det kan exempelvis vara en företagsöverlåtelse, en domstolsprocess, ett compliance-projekt, en börsintroduktion, en omstrukturering eller annan typ av affär.
  • Syftet med utmärkelsen Årets Stjärnskott är att särskilt uppmärksamma en bolagsjurist som tydligt är på väg uppåt i sin karriär. Personen arbetar som bolagsjurist och har visat prov på särskild fallenhet för sin roll, men också stor potential att utvecklas ytterligare. Personen kan ha arbetat som bolagsjurist både en kortare eller längre tid.

Eventuella frågor besvaras av:

Johan Fagerlund, ordförande, Sveriges Bolagsjurister
ordforande@sverigesbolagsjurister.se, 072-5665657

Elisabeth Wanngård, kommunikatör, Vinge
elisabeth.wanngard@vinge.se, 070-4293301

Nominering av kandidat sker på aretsbolagsjurist.se till och med 19 februari 2024